Blog

üzleti fotózás

FOTÓZÁS? HOGYAN KÉSZÜLJÜNK RÁ?

BY VIVIEN, FEBRUÁR 20, 2019

 

Sokszor szegezték nekem a kérdést, hogyan lehet felkészülni egy fotózásra, mik azok a fontosabb dolgok, amelyekre érdemes odafigyelni. Ez ösztönzött arra, hogy pár pontba összeírva előzetesen választ adjak neked erre a kérdésre.

Mindegy, hogy családi fotózás, portré, modell fotózásról van szó, érdemes néhány tippet betartani, hogy a fotózás napján szépek legyünk. 😊

Retusálni utólag természetesen sok mindent lehet, de én híve vagyok a kevesebb retusálásnak és természetesebb fotóknak.

Szóval nézzük mik is ezek a tippek…

Alvás: A fotózást megelőző napon próbálj meg időben lefeküdni, hogy arcod kipihent legyen.

Étkezés: Javaslom, hogy egyél valamit mielőtt a kamera elé állsz. Könnyebb úgy pózolni, ha vércukorszinted a megfelelő, és nem arra koncentrálsz, hogy mikor kaphatsz már be egy falatot, mert mindjárt éhenhalsz… Viszont a puffasztó ételek fogyasztását mellőzd.

Bőr: ha száraz a bőröd, lefekvés előtt használj hidratálókrémet, illetve a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása is segítség.

Körmök: Ez esetben érvényesül a kevesebb- több elmélet, erre az eseményre válassz olyan színt, ami több szerkóhoz is illik. Amennyiben ragaszkodsz egy általad kedvelt színhez, esetleg konzultálhatsz stylistunkkal, aki tanácsot tud adni személyi styling, stílus-, és színtanácsadás területen, így kifogástalan öltözetben és egymáshoz passzoló színekben pózolhatsz a kamerák előtt.

Smink: smink esetében is a naturálisabb format szorgalmaznám, mert több ruhához passzol.

Természetesen előre is megtervezhetjük a fotózás lépéseit, hogy a ruháidhoz megfelelő sminket tudd kiválasztani vagy egyszerűen a sminkesünkre bízod magad.

Mi az, amit ne csinálj a fotózást megelőző napon és napján:

Szolárium és önbarnítok: ezek foltot hagyhatnak a bőrön, és ha bent felejted magad a szoláriumban….ejjj

Szőrtelenítés: epilálást és gyantázást,  időben végeztesd  ( végezd el) a piros pöttyök miatt.

Ha férfi vagy a borotválkozást előző estére tervezd be.

Hajmosás: A fotózás napján ne moss már hajat, mert szállni fog, inkább válaszd az előtte lévő napot.

Alkohol: előző nap inkább kerüljük az alkoholfogyasztást, és, ha lehet ne másnaposan jelenjünk meg a fotózáson, mert bőrünk dehidratált lesz, de gondolom mindenki volt már másnapos, így nem kell ennek a negatív hatásait kifejtenem 😀

 

És ami a leglényegesebb, hogy a fotózás ideje alatt próbáld meg elengedni magad, akár átlépve komfortzónádat is,- amelyben segítek, ezáltal kellemesebb légkörben, vidámabb hangulatban, felszabadultabban zajlik a fotózás, hiszen a hangsúly azon van, hogy jól érezd magad.

További kérdés esetén szívesen állok rendelkezésedre.

Írj üzenetet, ha szeretnél időpontot foglalni vagy egyéb kérdésed van a fotózással kapcsolatban.

5 + 5 =